Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 73 людини

Дистанційне заняття. Сходинки до інформатики (індивідуальне навчання) 4 кл Вчитель Куцик О.Ю.

Дата: 9 квітня 2020 о 11:27
Автор: Куцик О. Ю.
251 перегляд

Урок 4 Тема: Висловлювання. Істині та хибні висловлювання.

https://www.youtube.com/watch?v=PU7AnI61vdc

  1. 1. ВИСЛОВЛЮВАННЯ. АЛГОРИТМИ З РОЗГАЛУЖЕННЯМ І ПОВТОРЕННЯМ Розділ 4 «Ой, які ж пречудові рибки! Пливіть до мене. Якщо я підберуся непомітно, то зможу зловити вас. Логічно?» — думав котик. «Аж ніяк не логічно! — думали рибки. — Ото розкомандувався! Якщо цей кіт лише наблизиться до нас, то ми враз розпливемося, тільки нас й бачили!» У розділі: •Що таке висловлювання і які вони бувають •Як скласти алгопитм лля виконавця
  2. 2. Сьогодні ви: ● з'ясуєте, що таке висловлювання; ● дізнаєтесь, які висловлювання є істинними, а які - хибними. ● навчитесь визначати істинність і хибність висловлювань. Сокальська ЗШ І-ІІІст. №2Сокальська ЗШ І-ІІІст. №2 Інформатика Урок 21 клас СьогоднСьогодніі 20.03.1720.03.17
  3. 3. Ви вже зустрічалися з логічними задачами на уроках математики та інформатики, наприклад, працюючи з навчальними онлайн- програмами. Розв'яжіть логічну задачу. Поясніть, як ви дійшли висновку. За день до дощу Петриків кіт обов'язково чхає. Сьогодні кіт чхнув. Отже, завтра буде дощ?
  4. 4. Основним поняттям логіки є висловлювання — речення, у якому щось стверджується або заперечується. Висловлювання може бути тільки розповідним реченням. Які з наведених речень є висловлюваннями, а які — ні? Дніпро — найбільша річка України. Яка сьогодні погода? Зачини вікно.
  5. 5. Висловлювання можуть бути істинними (правильними) і хибними (неправильними). Поміркуйте, які з висловлювань є істинними, а які — хибними. Херсон — столиця України. Число 5 більше від числа 3. Квітень — осінній місяць. 2 > 3.
  6. 6. Розгляньте малюнки. Коли ті самі висловлювання є істинними, а коли — хибними? Сашко виголосив істинне висловлювання. Наталка його повторила, і висловлювання виявилось хибним. Поміркуйте, чи може таке бути. Те саме висловлювання може бути істинним за одних умов і хибним — за інших.
  7. 7. Виконуємо практичне завдання Завдання: розв’язати задачі на істинність та хибність. Порядок виконання 1.Визначте, що з наведеного є висловлюванням. • У цьому місяці ЗО діб. • Я навчаюсь у 4 класі. • Прибери кімнату. • Коли почнуться канікули? 2.Складіть за малюнком істинні та хибні висловлювання. Згадайте правила безпечної роботи з комп’ютером та ввімкніть комп’ютер з дозволу вчителя. 3.Розв’яжіть логічні задачі з використанням навчальної онлайн-програми за вказівкою вчителя. Зробіть висновок: чи навчилися ви розв язувати задачі на істинність та хибність висловлювань?
  8. 8. ЦЦікавинки Логіка (від грецьк. logos — слово, думка, розум, поняття) — найдавніша наука про мислення. Народилася логіка ще в середині IV ст. до н. е. «Батьком логіки» вважають великого давньо­грецького вченого та філософа Аристотеля.
  9. 9. Запитання і завдання 1. Що таке висловлювання? 2. Які речення можуть бути висловлюваннями? 3. Що таке істинні та хибні висловлювання? 4. Розгляньте малюнок. Істинними чи хибними є наведені висловлювання? 1) Дівчинка малює олівцем. 2) Дівчинка малює квітку. 3) Хлопчик малює квітку. 4) Дівчинка малює пензлем.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.